Make payments with PayPal - it's fast, free and secure! registry | CVN on Facebook | tech | news | email login Make payments with PayPal - it's fast, free and secure!


Welcome to CVN - Your Panther platform headquarters!


Custom Search


Topic Options
#3781034 - 11/05/17 12:35 AM ac only works after running for a while
andrew55 Offline
Stranger

Registered: 10/26/17
Posts: 2
Loc: Florida
I have a Crown Vic, 2003, LX. When I start up car, AC doesn't work - just regular air comes out. But after I drive a while and then sit at an intersection idling, the AC kicks on. Any ideas on what might be causing this issue or any suggestions on what can be done to fix it?

Thanks for any help.

Top
Links
#3781050 - 11/05/17 01:39 AM Re: ac only works after running for a while [Re: andrew55]
Ponyguy Offline

Grand Poobah

Registered: 08/07/03
Posts: 11877
Loc: Oswego, IL
First off, welcome

Check the refrigerant pressures in the system. A 14 year-old system probably needs some loving attention.
_________________________
Sig removed. Read the rules.

So, I read the rules. Now I'm even more confused.

My transportation sources:
1972 Green Schwinn Speedster; 1984 Canyon Red Mustang V-6; 2004 Gold Ash GMQ LS Ultimate Edition, (Traded away, sadly); 2004 Black Ranger XLT Flareside; 2019 Turd Brown Fusion Titanium Hybrid Energie.

Top
#3781146 - 11/05/17 08:40 AM Re: ac only works after running for a while [Re: andrew55]
GrandMarq9807 Offline
Over the Hill

Registered: 05/10/10
Posts: 4420
Loc: Virginia
I would not bet it being low on refrigerant, once low the compressor continually cycles and won't cool very well...

I've had a flakey low pressure cause delayed start up, someone on here had issues with the compressor relay doing same... A inoperative cooling fan can do same but engine should be running hot...
_________________________
1998 Grand Marquis LS. 96K mi. .. Stock
2007 Grand Marquis GS. 90K mi. .. Stock
1996 F-150 XLT 196K mi Beater, Stock

----------My Toys---------(links are up)
1969 Fairlane Cobra 428CJ 4-Speed
1972 Comet GT Restomod 306, C4
1988 Turbo Coupe 331 AOD & 3.73 .. Pressurized ½ Motor is History

*****************NEW TOY!!!*********************
1969 Base Fairlane 302, C4, 45K mi(really!)

Now with P/S & PDB
Gonna wake it up with a Blue Print headed 347




Top
#3781330 - 11/05/17 11:20 AM Re: ac only works after running for a while [Re: andrew55]
andrew55 Offline
Stranger

Registered: 10/26/17
Posts: 2
Loc: Florida
I will check the refrigerant pressure.

It's strange though, once the engine is nice and hot, the AC blows cold air just fine.

Top

Who's Online
2 registered (Svtmedic, DudeAbides), 96 Guests and 281 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Shout Box

Top Posters (30 Days)
bluejay_32 310
a_d_a_m 235
Rainbowpizza 186
DudeAbides 150
JeffBoudah 115
Moby_Vic 107
Old_Guy_Stu 86
Bangster 61
BigNSlow 57
2004_p71 55
Member Spotlight
Member Since: 04/03/09
Posts: 6112





Copyright 2000-2015 by Crownvic.net and Steve Spaulding. All Rights Reserved.
The photographs, graphics and data contained in this Web site are the properties of the contributors, or Crownvic.net and may not be used without expressed written consent.
Crownvic.net is not affiliated with the Ford motor company.

Happily consuming the fuel saved by Prius owners!